پدر سه سرباز کشته شده: بخاطر صلح به قربانی سر حاضر هستم

Create: 07/05/2021 - 13:26

اسعدآباد (پژواک، ۱۳ سرطان ۱۴۰۰): غلام اکبر یک تن از باشندگان ولسوالی وته پور ولایت کنر که سه پسرش در صفوف سربازان اردوی ملی کشته شده اند، می گوید که به خاطر تامین صلح، به قربانی دادن سر خود آماده ام.

غلام اکبر ۶۵ سال سن دارد و از دورۀ جهاد با شوروی، در بدنش ۱۸ زخم باقی مانده و باشندۀ منطقۀ کورباغ ولسوالی وته پور ولایت کنر می باشد، که از اثر تهدیدات به مرکز اسعدآباد بیجا شده و روزهای تلخ و سخت زندگی را سپری می نماید.

قانع: زندگی خارج از کشور خجالت آور است، با تامین صلح به زودی به کشور بر میگردم

Create: 06/29/2021 - 14:00

کابل (پژواک، ۱۶جوزا ۱۴۰۰): عصمت قانع خبرنگار و نویسندۀ کشور که در حال حاضر، از اثر تهدیدات امنیتی در خارج از کشور به سر می برد می گوید که با عذاب روحی مواجه شده است؛ اما اگر صلح تامین شود، به زودی به کشور خود برخواهد گشت.

مذاکرات بین الافغانی صلح، در ماه سنبلۀ سال ۱۳۹۹ در دوحه مرکز قطر آغاز شد؛ اما تاهنوز هیچ پیشرفت نداشته است و برعکس ناامنی و جنگ در کشور نسبت به قبل، چند برابر افزایش یافته است، که از اثر آن افغان های زیاد مجبور به ترک کشور شده اند.

عصمت قانع نیز از جملۀ این افراد است که در حال حاضر، در هندوستان به سر می برد.

مردم عام، سیاسیون، طالبان و حکومت تعاریف متفاوت از صلح دارند

Create: 06/15/2021 - 21:14

کابل (پژواک، ۲۵جوزا ۱۴۰۰): همۀ افغان­ها صلح می­خواهند؛ اما مردم عام، سیاسیون، طالبان و حکومت، تعریف­های متفاوت از صلح دارند؛ تعاریفی که دارای وجوه مشترک مفهومی چون «زندگی آرام و مرفه در امن و پایان جنگ در کشور» می­باشند. مردم افغانستان حدود چهاردهه را در ناامنی­ها، جنگ و مشکلاتی ناشی از آن چون از دست دادن عزیزان شان، مهاجرت­ها، فقر، مشکلات اقتصادی و آلام عدیدۀ دیگری گذرانده اند. بنابراين، مردم این کشور جنگ زده از جنگ و پيامدهای زيانبار آن به ستوه آمده و خواهان صلح و آرامش در کشور شان می باشند؛ اما اقشار مختلف جامعه تعاریف مختلفی از صلح دارند.

زن بیک دوز در جوزجان: کاش صلح بیاید که در فضای آرام راحت تر کار کنم

Create: 06/08/2021 - 11:59

شبرغان(پژواک، ۱۷ جوزا۱۴۰۰): زهره ۴۰ ساله زنی که از طریق بیک دوزی، خانوادۀ هشت نفری اش را تامین معیشت میکند، از طرف های درگیر می خواهد که صلح کنند تا آنها بتوانند در فضای صلح، راحت تر کار نمایند. زهره باشندۀ شهر شبرغان می باشد و از دوسال به این طرف، مصروف بیک دوزی است. او می گوید که تا صنف چهار مکتب درس خوانده؛ اما نسبت جنگ و ناامنی، از ادامۀ درس و تعلیم محروم شده است؛ زیرا در آن زمان راهی ایران شدند و درآنجا نتوانست که به درس هایش ادامه دهد.

گل نور بیجاشده: اگر صلح تامین شود به منطقۀ خود برمیگردم و زمین خود را آباد میکنم

Create: 06/01/2021 - 13:27

مزارشريف (پژواک، ۱۰جوزا ۱۴۰۰): گل نور که ۶۵ سال سن دارد و از اثر جنگ و ناامنی در ولایت بلخ بیجا شده است می گوید که ۵۰ جریب زمین مزروعی اش از اثر جنگ خاره شده؛ اگر صلح تامین شود، دوباره به محل خود بر میگردد و مزارع خود را آباد می نماید. وی باشندۀ اصلی ولسوالی شولگر که در فاصلۀ ۶۰ کیلومتری شهر مزار شریف موقعیت دارد، می باشد؛ اما در حال حاضر در جنوب غرب شهر مزارشریف، در یک کمپ بیجاشدگان به نام یونت به سر می برد.

مردم: نقض ماده ۲۲ قانون اساسی، مانعی مهم در برابر صلح محسوب میشود

Create: 05/31/2021 - 09:07

کابل (پژواک، ۹جوزا ۱۴۰۰ ): برخی مردم به این باوراند که تبعیض میان اتباع افغانستان و امتیاز دادن به افراد خاص، مشکلاتی را ایجاد نموده و از صلح جلوگیری کرده است.

در ماده ۲۲ قانون اساسی آمده است که هر نوع تبعیض بین اتباع افغانستان ممنوع و اتباع افغانستان(مرد و زن) در برابر قانون، حقوق و وجایب مساوی دارند.

پژواک، با تعدادی از افراد در مورد عملی یا عدم عملی شدن این ماده قانون اساسی صحبت کرده، و نظرات آنها را گرفته است.

یک جنرال که حکایت های دلخراش از جنگ دارد، صلح میخواهد

Create: 04/15/2021 - 09:49

کابل (پژواک، ۲۴ حمل ۱۴۰۰): یک جنرال متقاعد که به شمول قصۀ قتل سردار محمد داود خان نخستین رئیس جمهور افغانستان، از جنگ چهار دهۀ گذشته در افغانستان قصه میکند، از طرف های درگیر جنگ می خواهد که متحد شوند و این روند طولانی قتل افغان ها را به پایان برسانند. بادشاه میر تنی جنرال متقاعد که ۸۵ سال سن دارد، باشندۀ اصلی ولسوالی تنی ولایت خوست می باشد و اکنون در شهر کابل زندگی می کند.

داکتر معالج هزاران زخمی: من نسبت به هر فرد دیگر، میتوانم صلح را بهتر درک نمایم

Create: 04/06/2021 - 08:46

کندهار (پژواک، ۱۴ حمل ۹۹): داکتر بخش جراحی شفاخانۀ حوزوی میرویس در ولایت کندهار، که ده ها تن از زخمیان جنگ را تداوی کرده است، آرمان صلح دارد و میگوید که دیگر نمی خواهد هموطنانش در پیش چشمانش جان دهند و یا از شفاخانه معلول مرخص شوند.
این داکتر، قدرت الله حکیمی نام دارد که از ١٥ سال گذشته بدینسو، در بخش جراحی شفاخانۀ حوزوی میرویس، به حیث ترینر متخصص ایفای وظیفه می نماید.
نامبرده در جریان این مدت، زندگی هزاران زخمی جنگ را نجات داده و هنوز هم به این خدمت انسانی ادامه میدهد.

مرد “یخی” درغور: تامين صلح درکشور یگانه آرزويم است

Create: 01/23/2021 - 11:31

فيروزکوه (پژواک،٢۹جدى٩٩): عبدالرقیب فاروقی ورزشکار رشته "فری استایل" در ولایت غور که از طریق ورزش، جوانان زیادی را به صلح و همدلی دعوت کرده، می گويد که تنها در فضاى صلح مى توانند درخشش ملى و جهانى داشته باشند.

این روزها صفحات اجتماعی، با عکس های جوانى رنگین است که در سرمای ٢٢- سانتی گرید یخبندان دریای هریرود، ورزش میکند.

اين جوان ورزشکار، عبدالرقیب فاروقی نام دارد که از هفت سال به اينسو، دررشتۀ ورزشى "فری استایل" فعاليت دارد.

فاروقی، بانشر عکس هایش در صفحه اجتماعی، از جوانان خواسته است که ورزش کنند؛ زیرا ورزش ضامن صحت مندی آنان است.

مالک یک رستورانت: با برقراری صلح، تجارت من رونق خواهد  گرفت

Create: 01/11/2021 - 15:38

مزارشريف (پژواک، ۲۲جدی ۹۹): خانمى که مالک رستورانتى در مزار شریف مرکز ولایت بلخ می باشد، امیدوار است که با تامین صلح، تجارت وی رُشد و رونق پیدا کند. زهرا ابراهیمی، دارای تحصیلات در ادارۀ عامه و پالیسی می باشد و بیش از یک سال بدینسو در مربوطات ناحیه سوم شهر مزارشریف، به نام (یونیک) یک رستوانت ایجاد کرده است. اما او می گوید که درگیری های اخیر، ناامنی ها و افزایش جرم های جنایی در شهر، حتی تاثیر منفی بر امور رستورانت وی نيز گذاشته است. وی اکنون امیدوار است که دور دوم مذاکرات بین الافغانی، بر صلح توافق شود، که باعث رونق تجارت وی نیز خواهد شد.

Pages